Brussel

Grote Markt

Brussel, de hoofdstad van België, heeft ontzettend veel te bieden. Doordat de stad zich door de eeuwen heen organisch gevormd heeft, is er niet een specifiek centrum, maar bevinden zich meerdere centra in de verschillende wijken.
Wat absoluut de moeite waard is, is om gewoon te voet de stad te gaan verkennen. Het metronetwerk in Brussel is prima geregeld, maar er valt zoveel te zien, dat ik de benenwagen van harte aanbeveel.

Etalage met macarons

Wat ik persoonlijk een leuk gedeelte van de stad vind, is in de omgeving van de Grote Markt. Hier vind je Manneken Pis, in een straatje vol met chocolatiers en wafelbakkerijen. Neem een overheerlijke warme en verse wafel met Nutella! En dat voor iets meer dan een Euro!
De Grote Markt is op zichzelf al de moeite van het bekijken meer dan waard, vooral ’s avonds wanneer de sfeerverlichting aan gaat. Vergaap je aan de etalages waar macarons en chocolade op kunstige wijze zijn uitgestald.

Koninklijk Paleis

Ook mooi, de Galeries Royales St. Hubert. Een lange overdekte winkelboulevard uit 1846. Hier bevindt zich onder meer de chocolaterie Mary, in 1919 begonnen met de verkoop van handgemaakte chocolekkernijen. Je betaalt er wat voor, maar dan heb je ook wel de lekkerste chocoladetruffels (in verschillende smaken) die je ooit hebt geproefd. En dan ook nog eens mooi verpakt in doosjes gemaakt van zijdepapier. Voor mensen met een lactose allergie is het niet getreurd. Mary heeft een speciale lijn lactosevrije chocolade.

Uiteraard kun je niet naar Brussel gaan zonder het Koninklijk Paleis te zien. Gelegen aan een brede drukke weg, met aan de overkant een mooi park, waar je even lekker kunt chillen.

Tips wanneer je Brussel bezoekt:

  • Ga bij mooi weer op een terrasje zitten en mensen kijken. Grote kans dat straatperformers voor wat extra ambiance zorgen.
  • Vergaap je aan street art. Kijk bijvoorbeeld of je de verborgen Space Invaders kunstwerkjes kunt spotten.
  • Wandeling door Brussel by night. Veel mooie sfeerverlichting, en op bepaalde punten een lichtshow.
  • Belgisch bier, wafels en chocolade.
  • Friet bij Antoine, gebakken in rundervet.
  • Voor de filmliefhebbers: UGC bioscoop De Brouckere. Prachtig theater in Art Deco stijl.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *