Bezoek Puerto del Carmen op het prachtige Spaanse eiland Lanzarote

Lanzarote, een van de prachtige Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan, staat bekend om zijn vulkanische landschappen, schitterende stranden en bruisende toeristische bestemmingen. Een van de meest geliefde plekken op het eiland is Puerto del Carmen, dat alles biedt wat een reiziger zou kunnen wensen – van adembenemende natuurlijke wonderen tot uitstekende accommodaties en bruisend nachtleven. In deze reisgids nemen we je mee op een vakantie naar Puerto del Carmen, waarbij we de populairste plekken, bezienswaardigheden, hotels en handige toeristische informatie behandelen.

Bezienswaardigheden op Lanzarote

Lanzarote is het noordelijkste van de zeven Canarische Eilanden en is een paradijs voor natuurliefhebbers, avonturiers en zonaanbidders. Het eiland is uniek vanwege zijn vulkanische oorsprong en heeft een buitenaards uiterlijk met zwarte lavavelden, kraters en unieke geologische formaties. Je vindt hier populaire plekken zoals:

 • Nationaal Park Timanfaya: Het Timanfaya National Park is de kroonjuweel van Lanzarote en biedt een surrealistisch landschap van kraters en rotsen. Hier kun je de warmte van de aarde voelen terwijl je door het geothermische gebied wandelt. Mis de indrukwekkende demonstratie van kokende stoom en vuur niet.
 • Cueva de los Verdes: Deze ondergrondse lavatunnel is een natuurwonder op Lanzarote. Begeleide tours nemen je mee door dit fascinerende labyrint van tunnels en grotten, waar je prachtige stalactieten en stalagmieten kunt bewonderen.
 • Jameos del Agua: Ontworpen door de beroemde kunstenaar César Manrique, is Jameos del Agua een wonderland van natuurlijke grotten, kristalheldere lagunes en exotische planten. Het herbergt ook een uniek auditorium in een van de lavabellen.
 • Mirador del Río: Voor een adembenemend uitzicht op het naburige eiland La Graciosa en de omliggende wateren, is Mirador del Río de place to be. Deze uitkijkpost ligt hoog op een klif en biedt een panoramisch uitzicht dat je niet snel zult vergeten.

Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is de grootste en meest populaire toeristische bestemming op Lanzarote. Het biedt een mix van moderne voorzieningen en de charme van een traditioneel vissersdorp. Populaire plekken en bezienswaardigheden in Puerto del Carmen zijn:

 • Avenida de las Playas: De Avenida de las Playas is de belangrijkste boulevard van Puerto del Carmen en strekt zich uit langs de kust. Je vindt hier talloze restaurants, bars, winkels en uitgaansgelegenheden.
 • Rancho Texas Lanzarote Park: Voor een leuke dag met het gezin kun je het Rancho Texas Lanzarote Park bezoeken. Hier kun je genieten van dieren- en vogelshows, een waterpark en een scala aan activiteiten.
 • Castillo de San Gabriel: Deze historische vesting dateert uit de 16e eeuw en is nu een archeologisch museum. Het biedt inzicht in de geschiedenis van het eiland en biedt een prachtig uitzicht over de haven.
 • Submarine Safari: Als je avontuurlijk bent ingesteld, is een onderzeeboot-tocht een unieke manier om de onderwaterwereld van Lanzarote te verkennen. Je kunt de wonderen van de oceaan bewonderen zonder zelf nat te worden.

Accommodaties in Puerto del Carmen

Puerto del Carmen biedt een breed scala aan accommodaties, variërend van enkele van de meest luxe all-inclusive resorts van Lanzarote tot gezellige boutique-hotels en appartementen. Hieronder zijn enkele populaire opties:

 • Hotel Fariones: Dit luxe 5-sterrenhotel biedt eersteklas service, prachtige zwembaden en uitzicht op de oceaan. Het is een favoriete keuze voor reizigers die op zoek zijn naar luxe.
 • Hotel Lanzarote Village: Gelegen aan het strand, is Hotel Lanzarote Village een uitstekende optie voor gezinnen. Het heeft meerdere zwembaden, een speelruimte voor kinderen en all-inclusive arrangementen.
 • Apartamentos Jable Bermudas: Voor reizigers die wat meer onafhankelijkheid willen, bieden deze appartementen de perfecte oplossing. Ze zijn ruim, goed uitgerust en op loopafstand van het strand en het centrum.

Toeristische Informatie

De beste tijd om Lanzarote en Puerto del Carmen te bezoeken is tijdens de lente en herfst wanneer het weer mild is en de drukte minder is. De zomermaanden kunnen erg heet zijn, maar trekken veel zonaanbidders aan. De officiële valuta op Lanzarote is de euro (EUR). De officiële taal is Spaans, maar veel mensen in het toerisme spreken Engels en andere talen. Lanzarote heeft een goed ontwikkeld openbaar vervoerssysteem, waaronder bussen en taxi’s. Het huren van een auto is ook een populaire optie om het eiland te verkennen. Lanzarote is over het algemeen een veilige bestemming voor toeristen, maar zoals overal is het belangrijk om op je persoonlijke bezittingen te letten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *