Rotterdam I love you

Stadhuis

Rotterdam, de stad waar ik leef. Een melting pot van culturen, en een stad die steeds meer op de kaart komt te staan van steden die de moeite van het bezoeken waard zijn.

Als ik je om te beginnen een tip mag geven: als het niet nodig is, kom dan niet met de auto. Rotterdam is een erg drukke stad qua verkeer, en het openbaar vervoer netwerk is uitgebreid. Laat de auto staan buiten de stad of ga er gewoon met de trein naartoe, dan bespaar je jezelf een hoop verkeersstress. Bovendien zijn de parkeerkosten niet bepaald mals. Ga je met de trein, dan krijg je bovendien de kans het prachtige vernieuwde Centraal Station te bewonderen.

Vanaf het station is het maar een klein eindje lopen naar de binnenstad. Steek de weg over naar de Plaza, en vergeet niet eerst naar rechts te kijken, naar het Groothandelsgebouw!
Door de Plaza heen kom je enkele winkeltjes tegen. Neem een overheerlijke crêpe met Nutella in het piepkleine pannenkoekwinkeltje bij de uitgang.

Koopgoot

Loop langs het Schouwburgplein, waar diverse restaurantjes zitten en de Pathé bioscoop, en ga de Lijnbaan op, de verkeersvrije winkelstraat van Rotterdam. De Lijnbaan is aangelegd na de Tweede Wereldoorlog, en is recent helemaal opgeknapt. Hier zijn vele kleding- en schoenenwinkels te vinden. Ga linksaf bij de Burger King, en neem een kijkje bij de Bijenkorf en in de Koopgoot. Of bij die boekwinkel waar Rotterdam nog steeds groos op is: Donner!

Kubuswoningen

Ben je niet zo van het winkelen, loop dan langs de Korte Lijnbaan richting de Markthal en de Kubuswoningen, en verbaas je over de architectuur. Steek de weg over richting de Willemsbrug, dan krijg je een fantastische blik over de Rotterdamse skyline.

Vanaf de Willemsbrug naar de Erasmusbrug is tien minuutjes lopen. Stop onderweg bij de Regentessebrug, een van de weinige oude elementen van de Rotterdamse binnenstad die het bombardement van 1940 hebben overleefd. Ook de Witte de Withstraat is een absolute aanrader wat betreft gezellige cafés en restaurantjes. Of loop even door naar de Oude en Nieuwe Binnenweg. Leuke winkels als de Koekela, het Vlaamsch Broodhuys en Fabricati zijn hier te vinden.

Erasmusbrug

Bij de Erasmusbrug kun je ervoor kiezen naar de overkant te gaan, naar Katendrecht. Hier is namelijk de SS Rotterdam te vinden. Vooral ’s zomers een chill plek om te bivakkeren. Neem een lekker drankje of een bittergarnituurtje op het dek, terwijl je geniet van de skyline.

En later geniet je hier van een heerlijke overnachting. Insiders weetje: ook veel Rotterdammers gaan op vakantie in eigen stad, en boeken een nachtje op de SS Rotterdam.

Marathon

Overige Rotterdamse aanraders:

  • De Meent: gezellige winkels en eetgelegenheden
  • De Marathon: ieder jaar in april een grote happening
  • Zomercarnaval: eens per jaar een groot feest met een lange optocht van praalwagens en exotisch geklede mensen.
  • Oud & Nieuw bij de Erasmusbrug: fantastisch vuurwerk!
  • De vele musea, zoals het Wereldmuseum, Boymans van Beuningen en de Kunsthal.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *