Vakantie doorbrengen in of om Parijs

Vakantie doorbrengen in of om Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en is gelegen in het noordoosten van het West-Europese land. Het staat vooral bekend als een modestad en ook zeker als een romantische stad. Veel toeristen trekken massaal naar de stad om hier gezellig te winkelen. Ook zijn er verschillende leuke romantische spots waar je met je geliefde heen kunt, zoals de Eiffeltoren. Verder zijn er diverse heerlijke restaurants waar je volop van kunt genieten. De stad heeft het allemaal. Wil je liever niet overnachten in het overdrukke stadscentrum? Geen probleem, er zijn prachtige vakantiehuizen in en om Parijs te vinden. Zo kun je stad en rust met elkaar genieten. De perfecte combinatie!

Bezienswaardigheden in Parijs

In de Franse hoofdstad kun je verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken. De meest populaire bezienswaardigheden van de stad zijn de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Basiliek van Parijs en Louvre. Ook Disneyland Parijs is een populaire attractie.

Eiffeltoren

De Eiffeltoren mag je absoluut niet gemist hebben tijdens een bezoekje aan Parijs. De prachtige toren is ontzettend mooi om te zien. Op de top van het bouwwerk heb je een prachtig uitzicht over de Franse hoofdstad. Je kunt hier ook op de verschillende informatiepunten bekijken waar je precies tegenaan kijkt. In de avond is het ook indrukwekkend om te zien, want dan gaan de lampjes op de toren knipperen.

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is een triomfboog dat werd gebouwd in 1806. Het werd gebouwd als aandenken aan de overwinning van Napoleon bij Austerlitz. Exact 30 jaar later werd de bouw pas voltooid. Aan zowel de binnen- als de buitenkant zijn verschillende figuren gebouwd.

Basiliek

De basiliek staat bekend om haar fel witte kleur. Het prachtige bouwwerk is gelegen op een heuvel en is al van verre afstand te zien. Als je een bezoekje wilt brengen aan dit religieuze bouwwerk kun je gebruikmaken van de kabelbaan. Als je een actieve reiziger bent, kun je er ook voor kiezen om naar boven te lopen. Je zult dan 222 treden moeten bewandelen. Op de top van de berg heb je ook een prachtig uitzicht over de Franse hoofdstad.

Louvre

Het Louvre is een populair museum in de Franse hoofdstad. Het meest bekende stuk van Leonardo da Vinci is hier opgeslagen: de Mona Lisa.

Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is wellicht wel het meeste bekende attractiepark van Europa. Het heeft al vele kinderwensen vervuld, want het prachtige park is echt een aanrader. Je ziet hier alle figuren uit de Disney-reeks.

Vervoer

Parijs is gelegen op circa 470 kilometer afstand van de Nederlandse stad Utrecht (centraal in Nederland). Je kunt de stad dus prima bereiken met de auto. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om met de trein te reizen. Vanaf Amsterdam vertrekt er meerdere keren per dag een trein naar Parijs. Je kunt ook nog met het vliegtuig naar de stad of je kunt een busrit boeken. Vliegtuigen vertrekken tevens meerdere keren per dag naar de stad. Als je op het goede moment boekt, kun je voor slechts enkele tientjes naar de stad vliegen. Busritten worden vaak aangeboden, waar je kunt kiezen uit verschillende opstappunten. In het noorden in Groningen of Zwolle, in het westen in Amsterdam of Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *