Op reis met een privéjet

Iedereen droomt er weleens van. Om net als een filmster of een bekende band te reizen met een eigen privéjet. Geen lange rijen meer op het vliegveld, geen huilende kinderen meer, maar zo van de auto in het vliegtuig stappen en in alle luxe genieten van jouw vlucht. Hoe mooi deze droom ook is, het is zeker niet voor iedereen weggelegd. Al zijn er natuurlijk altijd mensen voor wie deze droom werkelijkheid is.

In alle maten

Een privéjet is zoals de naam al doet vermoeden een vliegtuig van iemand. En dan niet van een grote luchtvaartmaatschappij, maar van een persoon of een bedrijf die het toestel voor privé- of zakelijke doeleinden gebruikt. De toestellen kenmerken zich over het algemeen door hun kleinere omvang tot maximaal 10 passagiers en de luxe inrichting. Hoewel de meeste privéjets kleiner zijn dan de toestellen waar de gemiddelde mens mee op vakantie gaat, zijn er ook uitschieters. Zo zijn er van de bekende modellen van vliegtuigbouwers Boeing en Airbus ook privéjets verkrijgbaar. Aan de buitenkant zijn deze toestellen hetzelfde, alleen van binnen zijn de toestellen op en top voorzien van luxe.

Gebruik van de privéjet

Iedere eigenaar van een privéjet gebruikt deze op zijn of haar manier. Er zijn personen die het toestel gebruiken om in alle luxe en rust op vakantie te gaan, of juist om snel naar een afspraak in het buitenland te kunnen gaan. Er zijn ook bedrijven die een eigen vliegtuig klaar hebben staan indien haar medewerkers, en dan vooral uit de hogere lagen, naar het buitenland moeten. Het voordeel van een privéjet is dat deze in principe van en naar elke luchthaven kan, zonder dat er uren van tevoren ingecheckt hoeft te worden. Het zorgt voor een hoop tijdswinst bij de gebruikers, en tijd is geld.

Bekende fabrikanten

Zoals bij auto’s merken als Audi, Tesla, Jaguar, BMW en Mercedes kenmerkend zijn voor kwaliteit, exclusiviteit en een bepaald aanzien, zijn er ook bij de vliegtuigen een aantal fabrikanten die naam hebben gemaakt. Merken als Gulfstream, Bombardier en Cessna hebben een naam hoog te houden als het gaat om hoogwaardige en luxe privéjets.

Privejet huren

Niet iedereen is CEO van een multinational en ook niet iedereen treedt op in stadions over de hele wereld. Een privéjet is dus zeker niet voor iedereen weggelegd. Voor wie echter incidenteel gebruik wil maken van de voordelen van een privéjet bestaan er mogelijkheden tot het huren van een eigen toestel. Op internet zijn diverse aanbieders te vinden die gespecialiseerd zijn in de verhuur van vliegtuigen, zoals First Class Aviation. Het huren van een eigen vliegtuig klinkt duur, maar indien je met een grote groep reist kan het weleens een interessante optie zijn. En zeg nou zelf, ooit gevlogen hebben met een privéjet doet het bijzonder goed op verjaardagen en bij het koffieapparaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *