Stedentrip Praag

In Europa zijn vele prachtige steden te vinden die zich uitstekend lenen voor een heerlijke en goedkope stedentrip. Even een paar dagen er helemaal tussenuit. Een van de steden die je gezien moet hebben is de ‘Gouden Stad’: Praag. Een veelzijdige stad met een prachtig historisch centrum en volop mogelijkheden om te shoppen, lekker uit eten te gaan of op stap te gaan.

Bezienswaardigheden in Praag

Wist je dat het historische centrum zelfs op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat? Bezoek bijvoorbeeld het Kasteel van Praag, ook wel Praagse Burcht genoemd. Veel toeristen bezoeken ook de grootste brug van Praag over de Moldau, de Karelsburg. Als je zeker wilt zijn dat je alle hoogtepunten van Praag hebt gezien, dan kun je samen met een gids op pad. Boek de rondleiding bij een van de Tourist Information and Visitor Centres in Praag, bijvoorbeeld op het vliegveld of in het oude stadhuis.

Shoppen in Praag

Shoppen in Praag doe je in het gebied rond het Wenceslasplein (Václavské náměstí) en in de Oude Stad. Hier vind je grote ketens als Zara, maar ook kleine boetiekjes met Tsjechische mode. Eind oktober vind de Prague Fashion Week plaats. Verder kun je in Praag ook goed terecht voor antiek en decoratie.

Bier in Praag

Bier en Praag zijn een ‘match made in heaven’. In Praag kun je dan ook op verschillende manieren van bier genieten. Op een terrasje, tijdens een rondleiding door een brouwerij (met proeverij). Wil je op een originele manier van bier genieten? Ga dan heerlijk ontspannen in een bier bad bij een  “Beer Spa”. Deze behandeling is ook nog eens goed voor je huid.

Praag is goedkoop

In Praag betaal je met de Tsjechische Kroon. €1,00 staat ongeveer gelijk aan 25 CZK (exacte wisselkoers kan variëren). De prijzen zijn over het algemeen lager dan in Nederland, zeker als je net buiten het toeristische centrum een hapje of drankje doet. Verder zijn er regelmatig mooie aanbiedingen voor een goedkope stedentrip naar Praag. Waar wacht je nog op?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *