De hoogtepunten van Madrid

Madrid, de hoofdstad van Spanje. Iedere Nederlander kent deze stad wel en wanneer je iemand op straat zou vragen of hij of zij er een keer heen zou willen dan zegt iedereen wel ja. Maar wanneer je vraagt wat er allemaal te doen is dan houdt het voor de meeste mensen op. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen uiteindelijk eerder de voorkeur geven aan een vakantie naar een van de Spaanse stranden in plaats van een Stedentrip naar Madrid. Op Europa-vakanties.nl lees je nog veel meer over Madrid, maar wij geven hier de hoogtepunten.

Tips voor een stedentrip naar Madrid

Het uitgaansleven in Madrid is erg leuk te noemen. Wie een bezoek aan deze stad brengt wordt daarom dan ook aangeraden om een avondje uit te gaan. De grootste club is TeatroKapital, maar de club Joy Eslava is ook een leuke om te bezoeken. Voor het winkelen kun je ook goed in deze stad zijn. Bezoek de winkelstraat CalleFuencarral of CalleSerrano voor de duurdere merken.

Echter vlieg je niet helemaal naar Madrid om er te stappen of het weekend te shoppen. De mooiste plekken van de stad ontdek je door de bezienswaardigheden af te gaan. Wie van kunst houdt brengt een bezoek aan Museo del Prado, wat een van de bekendste is van de hele wereld. Met duizenden schilderijen van bekende kunstenaars ben je hier wel een paar uur zoet. Naast dit museum mag een bezoekje aan het paleis Palacio Real niet ontbreken. Dit prachtige gebouwd is zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant een plaatje om te zien. Binnen vind je indrukwekkende kroonluchters.

Verder hoort een bezoek aan het befaamde voetbalstadion van Real Madrid ook bij je trip. Check van tevoren of er een wedstrijd wordt gespeeld en of je deze bij kunt wonen. De sensatie die je live bij een van de wedstrijden meemaakt is een onvergetelijke ervaring. Wordt er geen wedstrijd gespeeld? Dan is het alsnog mogelijk om een rondleiding te nemen door het stadion.

Om de cultuur beter te leren kennen ga je bij een van de Spaanse markten langs. Een leuke markt is Rastro. Deze markt wordt iedere zondag gehouden. Je vindt er kleding, antiek en nog veel meer. Ben je met het hele gezin in Madrid? De kids zullen een bezoek aan de Zoo Madrid vast en zeker leuk vinden. Tot slot ga je voor een ontspannende wandeling naar het Retiropark. Dit is het stadspark van de stad en hier zie je dan ook veel Spanjaarden of rust komen tijdens een wandeling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *