Venetië

Venetie

Venetië met het vliegtuig en de bus is goed te doen. Vanaf Treviso Airport word je met de bus naar Piazzale Roma gebracht. Vanaf hier kun je kiezen voor de waterbus, of voor een wandeling richting het San Marco plein. Ik raad het laatste aan.
Het is maar een half uurtje lopen, en onderweg maak je direct kennis met de welbekende grachten, de gondels, en de verweerde gebouwen. Verder kom je zoals verwacht in de stad van het Carnavale, de winkels tegen met Venetiaanse maskers.

Rialto brug

Op weg naar het San Marco plein kom je langs het Canal Grande met de Rialto brug. De oudste brug van Venetië stamt uit 1591, en is bezaaid met toeristen.

Ben je aangekomen op het San Marco plein, dan kun je kiezen voor een kopje koffie bij Caffé Florian. Geniet van elk slokje, want je betaalt er flink voor.
Op het San Marco plein zit elke dag een strijkorkestje te spelen bij een van de restaurants, en soms zie je hier spontaan mensen met elkaar dansen. Sowieso is het San Marco plein een geschikte plek om lekker te gaan zitten en mensen te kijken.
Of van het uitzicht aan het water te genieten.

Brug der Zuchten

Verder kun je hier het Dogepaleis bezoeken. Je loopt dan door de kamers waar vroeger de doges Venetië bestuurden. Ook kun je de kerkers bezoeken, en door de Brug der Zuchten lopen.
De Basiliek van San Marco is een gebouw met vele tierlantijnen aan de binnen- en buitenkant. Ga je deze bezoeken, houd je portemonnee dan bij de hand. Voor elke ruimte die je wilt bezoeken moet je apart betalen.

Venetië is naast z’n maskers ook bekend om het glas. Neem de watertaxi naar het nabijgelegen eiland Murano, waar je vele glasfabriekjes zult vinden, en mooie glazen souvenirs.
Het kan hier ’s zomers oplopen tot zo’n 40 graden, dus dan is het lekker om even de koelte op te zoeken bij de San Pietro Martire kerk, of om wat vers fruit te kopen bij een van de kleine supermarktjes.

Venetiaanse gondels

 

Heb je een extra dag in Venetië, dan is het heerlijk deze te beginnen door te ontbijten in een van de tentjes bij de Santa Maria Gloriosa dei Frari, om vervolgens je maaltijd te laten zakken terwijl je de prachtige schilderingen in de kerk bekijkt.

Ga je weer richting het vliegveld, en heb je wat tijd te doden wachtend op de bus, ga dan lekker chillen in het Giardino Papadopoli, temidden van de vele musjes.

 

GOEDKOPE VAKANTIE ITALIE

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *