Londen

Londen skyline

Ga je naar Engeland, dan ga je naar Londen. Deze metropool weet iedere dag weer vele toeristen te trekken. Want er valt natuurlijk zoveel te zien. Om te beginnen alleen al de skyline, met de Tower Bridge, de Big Ben, de Houses of Parliament en de London Eye.

Maar wat ik persoonlijk altijd erg leuk vind om te doen, is een van de vele musea bezoeken. Wat misschien niet iedereen weet, is dat niet voor elk museum betaald hoeft te worden. Zo is de toegang tot het Victoria & Albert Museum, of V&A, voor het overgrote deel gratis. Voor sommige tentoonstellingen en evenementen wordt een bedrag in rekening gebracht, maar verder kun je naar hartelust rondstruinen door de diverse ruimtes met kunstobjecten en kleding.

Tower Bridge

Verder is Londen natuurlijk bekend door de vele musicals en toneelstukken die hier spelen. Een van de langstlopende is Les Miserables. Een echte aanrader wanneer je houdt van musicals en drama. Bij de Engelse voorstelling houd je het niet droog.

Stap op London Eye en bewonder het Londense uitzicht. Of bezoekde Tower of London, waar zich vele drama’s hebben afgespeeld, maar waar ook de Engelse kroonjuwelen te bewonderen zijn.

Big Ben

Shoppen kun je natuurlijk ook tot je erbij neervalt in Londen. Bezoek Oxford Street, of neem eens de metro en ga naar Camden Town. De sixties vibe is hier nog steeds te vinden.

Ben je van de lekkernijen, dan mag je een bezoekje aan de Londense vestiging van Choccywoccydoodah niet overslaan. Het overdadig ingerichte café zal misschien niet helemaal je smaak zijn, wanneer je de overheerlijke gerechten voorbij ziet komen, ben je helemaal om.

Londense aanraders:

  • Museumbezoek: al was het alleen maar omdat de meeste musea gratis te bezoeken zijn.
  • Oud & Nieuw: wanneer de Big Ben 12 uur slaat op Nieuwjaarsavond, krijg je rillingen over je rug.
  • Musical bezoek: keuze te over met Les Miserables, Mamma Mia, the Phantom of the Opera, Wicked, en de vele andere voorstellingen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *