Wat te doen in Palma de Mallorca?

Palma de Mallorca staat al jaren bekend als een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Nederland. Voor iedereen is er wel iets te doen, van jongeren tot gezinnen met kleine kinderen. Naast de talloze mooie stranden en gezellige barretjes zijn er ook genoeg bezienswaardigheden die je echt moet zien als je van de spaanse cultuur houdt. Wanneer je op Mallorca op vakantie bent mag een bezoek naar La Palma absoluut niet ontbreken. Maar wat kun je daar nou eigenlijk allemaal doen? Dat vertellen wij je in dit artikel!

Kathedraal La Sue bezoeken

Deze 44 meter hoge parel van de stad mag zeker niet ontbreken tussen jouw vakantie foto’s. Kathedraal La Sue is echt enorm groot en prachtig om te zien. Dat mag ook wel, want wist je dat ze er ruim 300 jaar over gedaan hebben om dit kathedraal te bouwen? Om precies te zijn begonnen ze in de 13e eeuw en heeft het tot 1601 geduurd. In het kathedraal kom je echt ogen te kort om alle prachtige kunst en cultuur te bewonderen. Wat je echt niet mag missen is de altaarruimte en de glas in lood ramen. Dus let daar vooral op!

Kasteel Bellver

Dit kasteel is gebouwd in de 14e eeuw en is zeker de moeite waard om te bezoeken. In de kantelen heb je een schitterend uitzicht over de hele stad. Ook bijzonder is de vorm van het kasteel. Het is namelijk het enigste ronde kasteel van Europa. In het kasteel is een gemeentelijk historisch museum te vinden.
Huur een auto of scooter om alles te bekijken

Palma de Mallorca heeft talloze bezienswaardigheden die je echt niet mag missen. Daarom is het handig om een auto te huren of een scooter. Ligt er maar net aan met hoeveel personen je bent. Een scooter huren op Mallorca is namelijk niet handig als je met het hele gezin bent, ook zal je duurder uit zijn dan normaal. In dat geval kun je beter kiezen voor een huurauto, vergelijk autoverhuurbedrijven op Mallorca om het voordeligst uit te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *